– Tenk fleksibelt og pakk lett

Ofte kan det være flott fiskevann rett rundt hjørnet uten at noen egentlig er klare over det. Her er noen gode råd for byfiske fra «Mr. Perch».

Houtan «Mr. Perch» Atashpour bruker hvert ledige øyeblikk til å fiske i Malmökanalen. Han fisker grytidlig om morgenen før han drar på jobb, han hopper på toget med fiskestanga i lunjspausen, og han fisker etter stengetid før han drar hjem. Når familien jobber eller sover, er Houtan som regel ved Malmökanalen. Man kan altså trygt si at Mr. Perch har funnet sin nisje, og han deler gjerne tips for andre som lurer på å prøve fiskelykken innabys.

Se etter struktur

Før lek overvintrer abborer gjerne i kanaler og havner, og da søker de seg til strukturer. I en by-setting kan dette være alt fra steiner til gamle sykler eller søppelkasser. Alt man kan gjemme seg bak eller i, er i denne sammenheng godt nytt for fisken – og for deg. Houtan sier du må være forberedt på å måtte flytte på deg, og at det derfor gjelder å tenke fremover når man pakker sekken.

–Abborfiske skjer til fots, og å traske langs kanaler kan fort bli tungt om man har mye å bære på. Prøv å holde deg til et lite, men gjennomtenkt utvalg agn og utstyr, sier han.

Agn og teknikker

Selv anbefaler Houtan at man tar med seg gummiagn, wobblere og cranckbaits. Hvilke farger du bør gå for kommer til å variere fra dag til dag, mest sannsynlig til og med fra plass til plass, alt etter om vannet er klart eller grumsete. Om vannet og alt i det ser mørk ut, er det grumsete. Dersom fargene virker mer naturlige, er vannet klart. Forskjellen her kan også virke inn på hva slags agn du bør bruke, da grumsete vann naturlig nok vil gi mer motstand.

– Det viktigste er at man orker å prøve ut ulike teknikker. Det som fungerte i går vil ikke nødvendigvis fungere i morgen, sier Houtan, som forklarer at abboren er veldig variert i kosten. I enkelte perioder er Malmökanalen (brakkvann) full av matfisk som id, mort, sild, tangreker og små krabber. Særlig tankgreker spiser abboren mye av for å hente seg inn igjen etter leken imens de svømmer på vei ut av havnen til havet.

For å enkelt dekke det meste han bruker av teknikker, tar Houtan med seg agn som kan brukes forskjellig:

– Agn som ligner mark kan for eksempel brukes i alt fra Carolina rig, Dropshot rig og Texas rig til tradisjonelt jig-fiske med en vanlig jighead.

Handlekurv

ProductPriceQuantitySubtotal
Subtotal0null
Discounts0null
Estimated Total0null